גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות
כניסת מטפלים

חזרה ללימודים בצל הקורונה

31 אוגוסט, 2020

 

חזרה ללימודים בצל הקורונה

אנו עומדים בפתחה של שנת הלימודים בבתי הספר. בכל שנה החזרה ללימודים יוצרת אצל הורים וילדים התרגשות , ובצידה דאגות וחששות איך ישתלבו בבית הספר, מי יהיו המורים, מי יהיו חבריהם,, כיצד יצליחו להתמודד עם המטלות ועוד.

החזרה לבית הספר בצל הקורונה מאופיינת עתה באי וודאות רבה עוד יותר, בבלבול ובהנחיות שמשתנות לעיתים קרובות. כתוצאה מהמציאות המשתנה והלא ברורה הורים וילדים חווים חששות אותם לא חוו בעבר. בית הספר אליו שבים הילדים שונה לחלוטין ממה שהכירו. על פי המתווה של משרד החינוך ילדי הגן והכתות הנמוכות ילמדו בבתי הספר, בעוד שילדים גדולים יותר ילמדו ברוב השבוע מהבית באופן מקוון. המעבר אינו רק פיסי אלא מנטלי , ודורש הערכות מתאימה.

 

מהם הקשיים אותם חווים הורים וילדים במציאות זו?

את חלקם חוו הורים וילדים לאחר פרוץ הקורונה בשנת הלימודים הקודמת, והתגובות וההתמודדות אתה היו כאל משבר בלתי צפוי אליו לא ניתן היה להתכונן קודם לכן. נראה שמציאות זו נמשכת ומתארכת מעבר לצפוי , עדיין רב הנעלם על הנודע בכל הקשור למחלה, ומחייבת הערכות מחודשת בכל הקשור ללימודים בבתי הספר .

  • בחזרה הנוכחית לבית הספר הכיתה שונה. הילדים ישבו עם מסיכות על פניהם, בניגוד לאינסטינקטים הבסיסיים שלהם ושלנו , אסור לילדים להתקרב זה לזו, אין למידה בקבוצות, נהלי הלמידה השתנו, וחופש התנועה שהיה – מבוטל . הורים וילדים מבולבלים וחרדים , לנוכח התחושה שבית הספר אינו המקום המוכר והבטוח.

 

  • תקופת הקורנה הביאה עמה שינויים בדפוסי העבודה של ההורים. תחילה עבדו כולם מהבית. כיום, חלק חזרו לעבוד במקום העבודה וחלקם עדיין עובדים מהבית, מה ששוב דורש התארגנות מחודשת של הבית. 

 

  • הלמידה המקוונת מהבית מורכבת ומאתגרת: מיטשטשים הגבולות שבין הבית לבין המסגרת הלימודית. בימים כתיקונם לילדים יש סדר יום ברור ומובנה, שעות קבועות של לימודים בבית הספר, השתתפות בחוגים ובמסגרות לא פורמליות, פעילויות חברתיות, ולחוד- שהייה בבית.

 

  • הזום הופך את הלמידה להעברה יבשה יותר של תכנים. המפגשים הוירטואליים נעדרים תקשורת בלתי מילולית ואינטראקציה בינאישית וחברתית הקיימת בלימודים פרונטליים בבתי הספר, מה שעשוי להקשות על הלמידה .

 

  • למידה מרחוק עלולה לפגוע גם במחוייבות וביכולת של התלמיד להתמודד עם החומר המועבר באינטרנט , ובמקרים רבים נאלצים ההורים לשבת שעות עם ילדיהם כדי להשלים את הפערים. ההורים שואלים מה תפקידם ועד כמה להיות מעורבים. הם זקוקים ליותר הנחייה ולהכוונה של הצוות המקצועי של בית הספר. 

 

  • עבור חלק מהילדים הגל הראשון של הקורונה אופיין בהרבה יותר זמן איכות משפחתי, עשיית פעילויות משפחתיות משותפות ונוכחות הורית מוגברת. עבור ילדים כאלה סיום התקופה בבית מלווה בפרידה מאורח חיים שהיטיב עימם, וכרוך בהסתגלות לפחות נוכחות הורית. מס טיפים להתמודדות עם החזרה ללימודים בימים של חוסר וודאות ושל שינויים:

 

  • חשוב שההורים יידעו שילדים מסתגלים בד"כ מהר יותר לשינויים. פעמים רבות הורים מוצפים בתהיות ובחששות לגבי השינויים אליהם נדרשים הילדים להסתגל. חשוב שההורים יהיו מודעים לחששות שלהם , יקבלו עזרה מקצועית בעת הצורך וחשוב שישדרו לילדיהם תחושה של בטחון ושל שליטה בכל הקשור לדברים שיש בכוחם לשנות. כשההורים משדרים רוגע, גוברים הסיכויים שהילדים יגיבו ברוגע ובצורה תואמת.
  • זכרו שהשינויים הרבים שחווים הילדים בתקופה הזאת מלמדים אותם, בין היתר, להתמודד עם מצבים חדשים ומורכבים, להתאים את עצמם לתנאים חדשים, ותורמים לפיתוח החוסן האישי שלהם.
  • חשוב להזכיר לעצמנו שתחושת חוסר הוודאות וחוסר היציבות הן זמניות. בסופו של דבר, למרות הימשכות הקורונה כבר חודשים רבים, ימצא החיסון המתאים והיא תחלוף .
  • היו קשובים לילדים ולחששות שלהם עם החזרה ללימודים. חשוב לתת לגיטימציה לקשיים של הילדים ולגלות אמפתיה לתחושותיהם. חשוב לשדר להם שאתם איתם ובשבילם, ויחד עם זאת סומכים עליהם.
  • הורים רבים חוששים מהתוצאות הבריאותיות של החזרה של הילדים לבתי הספר והתגברות הסכנה להידבקות במחלה . מומלץ לראות את התמונה הכוללת של חזרת הילדים , בכל הגילאים,לבית הספר. השתייכות לקבוצת החברים חשובה לילדים וחיונית עבורם. הילדים מחכים לשגרה "רגילה", גם אם היא חלקית ושונה מזו אותה הכירו לפני הקורונה, הם כמהים לשוב ללמוד בית הספר, לפגוש את המורים, ולהיות עם בני גילם. חשוב לקחת בחשבון את האיזון בין סכנה בריאותית נמוכה, לבין אפשרות של פגיעה בבריאות הנפשית של הילדים אם ישארו בבית לאורך זמן. החזרה הזו גם תאפשר להורים לחזור לעבודה, ולהכניס אל תוך הבתים תחושה של יציבות בתוך האי וודאות. יחד עם זאת, אם הנכם מרגישים חרדים, כדאי לשקול המתנה של כמה ימים עד שתרגישו בטוחים יותר לשלחם.
  • רוב ההורים חשים שבית הספר שאליו שלחו את ילדיהם לפני הקורונה הוא מקום שעשה ככל יכולתו להגן על שלומם הפיזי, הרגשי והנפשי של ילדיהם. חשוב לזכור שגם בתקופה של אי ודאות, בית הספר יעשה זאת.
  • באשר לילדים הלומדים בעיקר מהבית: למידה בזום עלולה להתפרש עי הילדים כחצי חופשה. עלול להיווצר הרושם שאפשר ללכת לישון מאוחר ולקום מאוחר. הציבו גבולות שתואמים למצב ולגיל, הקפידו ככל האפשר על סדר יום יציב ומאורגן, על תזונה בריאה וזמני ארוחות קבועים ומסודרים ליד השולחן ולא מול המסך. שתפו אותם במטלות הבית ולצורך שלכם להיעזר בהם כמו השגחה על אחיהם הקטנים. נהלו עמם שיח פתוח על הקשיים ועל ההתארגנות הנדרשת תוך שיתופם בקשיים, ובקבלת החלטות. כשמשתפים אותם הם נוטים יותר לשתף פעולה .
  • המשיכו ככל האפשר לעשות עם ילדיכם פעילויות משפחתיות משותפות כמו בישול ומשחק, בלו אתם זמן איכות ונסו גם לעשות זאת עם כל ילד ביחידות. עודדו אותם לפעילות פיסית כמו רכיבה על אופניים, הליכה ברגל ועוד . היו נוכחים בחייהם. הם זקוקים לכם, להגנתכם, לתמיכתכם, להדרכתם אותם ולמעורבותכם בחייהם, זאת, בהתאם לגילם .

מוקד מתן מיתר 1-700-700-404 . הצוות המקצועי של מתן עומד לרשותכם בכל עת בו תרגישו צורך.

 

 

 

 

 

בין לקוחותינו
אמדוקס
בנק איגוד
סלקום
כיל
סיסקו
לאומי קארד
מוטורולה
אורבוטק
אסם
SAP
שטראוס
WIX
אסותא
IBI

כניסת מטפלים

זכור אותי
שכחת סיסמה?
כניסה
שם המשתמש ו/או הסיסמא לא נכונים. אנא נסו שוב

אימייל עם שם משתמש והסיסמה שלך נשלח אליך

אנא השתמש בפרטים במכתב ונסה שנית

אנא ודא שם משתמש ונסה שנית
אנא הזן את כתובת האימייל שלך ולחץ על "שלח" כדי להתחיל בתהליך שחזור הסיסמה
אתר זה אינו נתמך על ידי הדפדפן שלך אנא הורד גוגל כרום
ajaxSpinner
ווצאפ
חיפוש מטפל