העצמה אישית, זוגית ומשפחתית בעת הקורונה
העצמה אישית, זוגית ומשפחתית בעת הקורונה
תקופה זו של ימי הקורונה מציבה בפנינו אתגרים וקשיים חריגים בעוצמתם. עלינו לתפקד בחזיתות רבות. במצב של הפרת האיזון עלינו ליצור איזונים חדשים בכל תחומי חיינו. השהייה הממושכת בבית ועוד, עלולים ליצור מצב של סיר לחץ. עלולות לבוא לידי ביטוי תופעות כמו , חוסר סבלנות זה לזה, התפרצויות כעס , האשמות הדדיות תחושת איבוד שליטה, ועוד .
עם כל הקשיים הרבים שאנו חווים בתקופה זו, חשוב שננסה לראות את ההזדמנויות האישיות, הזוגיות והמשפחתיות שנפתחו בפנינו בתקופה זו .
תקופה זו עשויה להאיר לנו את הכוחות ואת המשאבים הפנימיים שיש לכל אחד מבני המשפחה, המבוגרים והילדים , ואולי לא היינו מספיק מודעים להם .
איך נעשה זאת?
העצמה אישית
זו הזדמנות לכל אחת ואחד מאתנו להסתכל אל תוך עצמנו ולשאול שאלות אליהן לא היינו פנויים קודם לכן: באיזה אופן ניהלנו את חיינו עד כה, מה היו סדרי העדיפויות שלנו והאם הם נכונים לנו, האם הקדשנו זמן גם לעצמנו ולדברים החשובים לנו , מהם הדברים עליהם חלמנו ולא מצאנו להם פנאי לעשותם, ושאלות רבות נוספות. התבוננות כזו עשויה להביא אותנו להארות חדשות אודות עצמנו וחיינו ואף לעשיית שינויים, ולתרום לתחושת החוסן שלנו.
חשוב לשמור ולחזק את הקשרים החברתיים שלנו עם אנשים שאהובים עלינו , להתייעץ בהם ולשמוע איך הם מתמודדים עם המשבר, ולשתף אותם בתחושותינו. בימים אלה של סגר, החיבור לאנשים נותן לנו תחושה של השתייכות ומפחית את רמת החרדה.
נוכל גם להסתכל על העולם הרגשי שלנו, לשנות את נקודת המבט על עצמנו, להיות סובלניים יותר לחולשות שלנו ולקבל את זה שאיננו מושלמים. הכרה בחולשותינו היא חלק מהעוצמה הפנימית שלנו. היא מאפשרת עבודה פנימית וקבלת החלטות אישיות חדשות ומשמעותיות, אשר עשויות להביא לצמיחה אישית.
משפחה
זו הזדמנות ליחד משפחתי מצומצם ונעים של ארוחות משותפות, משחקים ופעילויות נוספות.
הכינו ארוחות ביחד. עשייה משותפת יוצרת איחוד ומפתחת שיח וגיבוש .
כל אחד מאתנו , מבוגרים וילדים, זקוק להרגיש שייך, מועיל, ובעל ערך. תכננו חלוקת תפקידים ומטלות ביו בני המשפחה , תוך התייעצות עם כל אחד מהם.
החמיאו לכל אחד מבני המשפחה על תרומתם, תוך שאתם מפרטים להם את תוכן הערכתם. למשל, על משחק של אח עם אחות הקטנה, על הכנת תבשיל , על ביצוע התורנות המשפחתית , ועוד.
במקרים של קונפליקטים, נסו להנמיך להבות, להיות פחות שיפוטיים, סלחניים יותר, ועם יותר חמלה: לעצמכם, לבן/בת הזוג ולבני המשפחה. היו יותר מכילים.
עשו מחוות של תשומת לב ואהבה לכל אחד מבני המשפחה, כמו שליחת הודעה כתובה של מילה טובה ואוהבת , השארת פתקים אוהבים , ומחוות אחרות.
זוגיות
זו תקופה מאתגרת במיוחד לבני זוג הן בהקשר הזוגי והן בהקשר ההורי. זו תקופה המציבה קשיים שמעולם לא חווינו אותם, עם עומס עצום וריבוי מטלות. ואולם, זו תקופה היכולה להוות הזדמנות לבניית קשר קרוב יותר.
כל אחד מאתנו מתמודד בצורה שונה עם לחצים ומשברים. בדקו עם בן/ת הזוג מה הם צריכים מכם בתקופה זו כדי להתמודד טוב יותר בימים אלה. פעמים רבות הצורך הוא רק להקשבה שלכם ולכך שתהיו שם בשבילו/ה, ולא דווקא למתן פתרונות.
חלקו את המטלות ביניכם, כך שכל אחד יוכל לעבוד בזמנים שלו ויהיה אחראי בחלקי זמן אחרים לילדים ולמטלות השונות.
חשוב שכל אחד מבני הזוג יקח פסק זמן לעצמו, גם אם לפרק זמן קצר, בה יוכל להתאוורר ולאגור כוחות מחודשים .
כל אחד מאתנו עושה טעויות . היו סבלניים לטעויות שלכם ושל בני זוגכם. הן מצביעות על כך שאתם בעשייה וביצירה. הרשו לעצמכם להתנצל בכנות ולבקש סליחה. ההתנצלות מצביעה על כוחות פנימיים ותורמת להפגת מתחים.
המעיטו ככל האפשר בביקורת. היא מכניסה רוח קרה לקשר ביניכם ולאווירה בבית .
התמקדו בדברים הטובים של הזוגיות שלכם , והחמיאו לתפקוד הזוגי שלכם בעתות אלה.
הקדישו לפחות רבע שעה ביום לעצמכם בה תוכלו לשוחח בשקט , ולשתף זה את זה בתחושות שלכם. קונפליקטים הינם חלק מלחצים . אם יש כעסים והיו ריבים, לפתוח, לדבר ולשחרר.
הקדישו ככל האפשר זמן למילוי המצברים האישיים והזוגיים, כמו פעילות ספורטיבית , הקשבה למוסיקה, הרפיה , ועוד.
אל תהססו לפנות למתן מיתר בכל עת שתרגישו צורך.
טלפון אחד ואתם לא לבד.
בטלפון 1-700-700-404