גיל ההתבגרות - איך לעבור אותו בשלום?
איך לעבור בשלום את גיל ההתבגרות?
גיל ההתבגרות מתחיל היום בגיל מוקדם יחסית , ונמשך כמעט עד לגיל 18 , גיל הגיוס, ולפעמים אף מעבר לכך.
זו תקופה של שינויים פיזיים , חברתיים ונפשיים, חיפוש עצמי, ומעבר בין תקופת הילדות לבין עולם הבגרות של עצמאות ואחריות. זו תקופה של בלבול וחיפוש דרך.
רבים מהמתבגרים מתמרדים , כועסים , נוטים בקלות לריב עם ההורים ועם האחים , מתחצפים להוריהם, מתרחקים מהמשפחה, עם מצבי רוח קיצוניים, הם דעתניים ומנסים לערער על הסמכות ההורית.
ההורים עלולים לחוות בתקופה זו מתח רב, תסכולים, חשש מאיבוד שליטה וחוסר אונים.
מספר טיפים להתמודדות עם הקשיים
מודעות- היו מודעים למאפיינים של גיל ההתבגרות. מריבות עם ההורים הם חלק מהצורך שלהם לגבש את זהותם ולמצוא את עצמם כאינדיבידואליסטים .
שתפו את הילדים , דברו איתם על מה מטריד אותם ומה הם מרגישים. שוחחו על האווירה המשפחתית, ועל הערכים המובילים במשפחה.
בידקו עם עצמכם האם מושמעים על ידיכם לעיתים קרובות מידי דברי ביקורת והאשמות. נסו להשמיע להם דברי עידוד, תמיכה והערכה .
שימרו על חוקים וגבולות בבית. הורים בימנו נוטים "לקנות את השקט" ע"י ויתורים, פינוק יתר והגנת יתר . חוקים וגבולות יוצרים אצל הילדים ביטחון ותחושה שיש מי ששומר ומגן עליהם.
אמון - אל תמהרו לפתור במקומם כל בעיה הניצבת בפניהם. אימרו להם גם שאתם סומכים עליהם ונותנים בהם אמון . עיזרו להם ללפתח עצמאות ולקחת אחריות,.
נסו להתמודד עם הקונפליקטים בצורה יצירתית. קונפליקטים ומריבות הם כמעט בלתי נמנעים . עשו זאת מתוך כבוד הדדי והתחשבות ולא בדרך של עלבונות ופגיעה . הציעו להם לחשוב ביחד על פתרונות למחלוקות. היכולת לוותר על האגו ועל הכעס שלנו כהורים מוכיחה שאין אנו עסוקים במלחמות אגו ובניצחון ותבוסה, ומה שחשוב זה שיקום הקשר תוך חשיבה מחדש, תוך למידה של הטעויות ותוך צמיחה.
הומור- במקרים של אוירה מתוחה היעזרו בהומור. אין כמו הומור לשחרור לחצים
חשוב שנזכור שלמרות השינויים החלים בגופם ובעולמם של המתבגרים, הם עדיין זקוקים לנו כהורים , לחום , לאהבה ולביטחון שלנו. נוכחות יציבה ותומכת המאפשרת עצמאות מסויימת ביחד עם גבולות ברורים תסייע לנו ולהם לעבור את התקופה בשלום .
מוקד מתן מיתר עומד לשרותכם 24 שעות ביממה
1-700-700-404
|
|